Zöld energiával hozzuk mozgásba a mindennapokat!

Komplex szolgáltatást biztosítunk a fali töltők és töltőállomások installációja és üzemeltetése terén.
A magyar tulajdonban lévő Optimum Way Kft. az olasz energiaipari óriás, az Enel hazai stratégiai partnereként, a Nyugat-Európában már bizonyított Enel X márkájú töltők forgalmazásával egy olyan töltőhálózat kiépítésében kíván szerepet vállalni, amely biztosítja az ország elektromos autóval történő könnyebb átjárhatóságát. A kínált termékportfólió a teljes piacot lefedi: forgalmazunk mind a közösségi, mind az otthoni elektromosautó-töltést lehetővé tevő készülékeket.

Az Optimum Way számára fontos, hogy töltői 100%-ban megújuló forrásból származó elektromos áramot szolgáltassanak a környezetbarát autózáshoz, ehhez a saját naperőműpark fejlesztése jelenleg is zajlik. Ezen folyamat befejezéséig cégünk származási garanciák (magyarországi naperőművek hivatalos igazolása a megújuló energia termelésről) vásárlásával oldja meg a zöldáram kérdéskörét.

Töltőinket keresse az ország számos pontján vagy a BookMyCharging alkalmazásában (bookmycharging.com).

Közösségi villám-, gyors-, és falitöltők kereskedelmi használatra

Az úton lévőknek minden perc számíthat.

Töltő készülékeink minden helyzetben gondoskodnak arról, hogy az elektromos autók hasznosan töltsék a parkolási időt!

Munkáltatók számára

A törvényi szabályozás alapján társasági adója 50%-át most Ön is elektromos autó töltők beszerzésére fordíthatja. A tudatos márkaépítést is szolgáló beruházással mind saját munkavállalói, mind pedig üzleti partnerei számára megteremtheti az elektromos autók töltésének lehetőségét. Az azonosítást igénylő rendszeren Ön határozza meg, ki használhatja a villámtöltőket. Figyelembe véve az elektromos autókból álló céges flottákhoz nyújtott állami kedvezményeket, vállalkozása az e-mobilitással csak előbbre léphet!

Szolgáltatást nyújtók számára

Az Ön ügyfélköre jellemzően gépkocsival érkezik, az Ön által biztosított helyen parkol. Az elektromos autó tulajdonosa jellemzően tisztában van a szolgáltatás időkeretével, így egyértelmű lesz számára az Ön parkolójában elérhető villámtöltési lehetőség hozzáadott értéke.
Az Ön által az Optimum Way segítségével meghatározható üzleti modell alapján a villámtöltés lehet egy fizetés ellenében elérhető plusz szolgáltatás, amellyel további bevételre és nyereségre tehet szert, ingyenes töltés esetén pedig egy vevőcsalogató marketing-fogás.

Kiemelt üzleti kategóriák:
parkolóházak, szállodák, éttermek, bevásárlóközpontok, hypermarketek, benzinkutak, autókereskedések

Önkormányzatok számára

A települések fenntartható fejlesztésének szerves részét képezi a környezetkímélő technológiák minél szélesebb körű alkalmazása. Az elektromos autók villámtöltőinek telepítése a lakóközösség életminőségének, ill. a városimázs javításán túl a jogszabályoknak (253/1997. (XII. 20.) Kormányrendeletet) történő megfelelést is jelenti.

Ismerje meg együttműködési konstrukcióinkat!
Lépjen kapcsolatba velünk!

Jogszabályi előírások

Fizető parkolók, parkolóházak, mélygarázsok
Új létesítmények:
Minden 100 parkolóhely után legalább 10 parkolóhelyen elektromos autó töltőállomás kiépíthető legyen a burkolat megbontása nélkül.
Meglévő építmények:
2019. január 1-ig minden megkezdett 100 parkolóhelyből legalább kettőt elektromos autó töltővel kell ellátni.
Üzletek parkolói (300nm bruttó alapterületű, napi fogyasztási cikket árusító)
Új létesítmények:
Minden 100 parkolóhely után legalább 10 parkolóhelyen elektromos autó töltőállomás kiépíthető legyen a burkolat megbontása nélkül.
Meglévő építmények:
Minden megkezdett 100 parkolóhelyből legalább kettőt elektromos autó töltővel kell ellátni.
A módosításhoz rendelt határidők
1500 nm nettó árusítótér felett: 2019. január 1.
300 és 1500 nm közötti nettó árusítótér esetén,
 • 50 ezer lakosnál nagyobb településeken: 2019. január 1.
 • 20.001-50.000 lakosú településen: 2020. január 1.
 • 20.000 lakosnál kisebb településen: 2026. január 1.

Villámtöltő

Enel X JuicePump

A három csatlakozóval ellátott Enel X JuicePump alkalmas bármilyen, az EU területén értékesített elektromos autó egyen- és váltóáramú töltésére. Az Enel / OCPP 1.6 kommunikációs protokoll lehetővé teszi a készülékek okoshálózati integrációját, kapcsolódását a GSM mobil hálózathoz, adaptív áramszabályozást és egyidejűleg egy DC-egyenáramú és egy AC-váltóáramú töltési folyamatot.

 • 2 elektromos autó egyidejű töltése
 • MID minősítésű mérőrendszer
 • Valós idejű áramszabályozás és karbantartás a GSM hálózaton keresztül
 • Változtatható arculat
 • BookMyCharging Mobilapplikáció (mobilkészülékkel történő fizetés támogatása)
Termékinformáció
Kapcsolódó konstrukcióink
JuicePump

Gyorstöltő

Enel X Juice Pole

A kétpontos csatlakozóval rendelkező Enel X JuicePole kompatibilis bármilyen, a piacon elérhető elektromos autóval. Az Enel X JuicePole töltőoszlop használható bárki számára elérhető közterületeken, vagy fizetős, illetve magánterületeken: bevásárlóközpontokban, parkolóházakban, társasházaknál, udvarokban vagy szervizállomásoknál.

 • 2 db Type 2 aljzat
 • 2x22kW AC-váltóáramú töltő
 • MID minősítésű teljesítménymérés
 • Biztonságos (CE-megfelelés, IP54 védettség, IK10 legszigorúbb mechanikai ellenállóképesség)
 • BookMyCharging mobilapplikáció (mobilkészülékkel történő fizetés támogatására)
Termékinformáció
Kapcsolódó konstrukcióink
EnelX JuicePole

Otthoni töltő

Aki este otthon van, többnyire nem rohan.

A villamos hálózatról működtethető okostöltővel elektromos autója minden reggelt menetkészen vár!

Az otthoni töltés az elektromos autók akkumulátorainak árammal történő ellátásának legkézenfekvőbb módja. Az otthoni elektromos hálózatra csatlakoztatott váltóáramú töltők tervezése során az alábbi szempontok figyelembe vételével történt.

1. Biztonság

Az otthoni hálózatok nem mindegyike alkalmas az elektromos autók a gépkocsikhoz járó gyártói kábelekkel történő töltésére. A megnövekedő áramfelvétel következtében a falban futó kábelek felhevülhetnek, megnövelve a tűzesetek valószínűségét. A JuiceBox töltővel Ön szabályozhatja a felvett áram erősségét és mennyiségét, ezzel gondoskodva a folyamat biztonságos voltáról.

2. Kezelhetőség

A hordozható, bel- és kültéren is használható JuiceBox használata egyszerű, az otthoni WiFi hálózathoz csatlakozni képes készülékhez járó mobil alkalmazáson keresztül minden beállítás kényelmesen elvégezhető. Szintén az applikáción keresztül lehet nyomon követni az autó töltési folyamatát, ill. minden kapcsolódó tevékenység naplózása is kerül.

3. Költséghatékonyság

A JuiceBox otthoni okostöltő az áram aktuális árfolyamát követve képes optimalizálni a felvett mennyiséget, ügyelve arra, hogy a 8-10 órás töltési folyamat a lehető legalacsonyabb költséggel menjen végbe.

Lépjen kapcsolatba velünk!

eMotorWerks JuiceBox Pro

A JuiceBox Pro 16 és 32 egy kompakt, tartós, vezetékes falitöltő. A WiFi-hálózatra kapcsolt és azon keresztül vezérelhető eszköz igazodik a töltendő autó áramfelvételi képességéhez, skálázható teljesítményével alkalmas akár 16/32 amper erősségű áram leadására is. Otthoni telepítését csak szakképzett villanyszerelő végezhet!

 • Jó töltési sebesség.
 • Könnyű telepítés.
 • Intelligens töltés egy okostelefon alkalmazás segítségével.
 • Attraktív, formatervezett külső, tartós, tűz- és vízálló fém burkolat.
Termékinformáció
Nagy teljesítményű elektromos autó töltő.

JuiceBox beállítás és vezérlés mobiltelefonról

Irányítsa a töltést egy kattintással, mobiltelefonja segítségével! Az Android és iOS rendszerekre telepíthető alkalmazáson keresztül bármikor megtekintheti az otthoni Wi-Fi hálózatra kapcsolt JuiceBox készülék töltési ciklusait, a töltőre kapcsolt gépkocsi állapotát, valamint az eddigi folyamatokat.

Intelligens elektromos autó töltés egy okostelefon alkalmazás segítségével.
Intelligens elektromos autó töltés egy okostelefon alkalmazás segítségével.
Intelligens elektromos autó töltés egy okostelefon alkalmazás segítségével.

A mindennapok mozgatója

Az Optimum Way Kft. a napelemes rendszerek telepítésével és kapcsolódó szolgáltatások terén piacvezető Optimum Solar cégcsoport tagja. A cég által forgalmazott prémium otthoni és nagy teljesítményű közösségi elektromos autó töltők hozzájárulnak hazánk gépjármű-kereskedelmi piacának fejlődéséhez, valamint az ország elektromos autókkal történő átutazhatóságának megteremtésével egy környezettudatos életmód mind szélesebb körű elterjedéséhez.

Az Optimum Way számára fontos, hogy töltőink 100%-ban megújuló energiát használjanak, ehhez a saját naperőműpark fejlesztése jelenleg is zajlik. Ezen folyamat befejezéséig cégünk származási garanciák (magyarországi naperőművek hivatalos igazolása a megújuló energia termelésről) vásárlásával oldja meg a zöldáram kérdéskörét.

A vállalat ügyvezetőjének, Kőfalusi Viktornak és csapatának kimagasló tapasztalata van az elektromobilitás területén és kiváló kapcsolatot ápolnak a beszállítókkal, benzinkúthálózatokkal és üzleti partnereikkel.

Beszállító partnerek

Az ENEL a legnagyobb energetikai vállalatok egyike. Forgalma 2017-ben 74,6 milliárd Euró (EBITDA 15,6 mrd Euró) volt. Az ENEL-X a cég e-mobilitással foglalkozó leányvállalata, kiváló termékkel és piacorientált fejlesztésekkel.
Olaszországban és Ausztriában több, mint 2 ezer töltőállomást üzemeltetnek.

Az eMotoWerks a Szilícium-völgyben alakult, 2011-ben. A leginnovatívabb szoftverrel rendelkező EV töltőket kezdték gyártani, erőfeszítéseiket siker koronázta: az alapítás után három évvel megkapták a Szilícium-völgy 7. leggyorsabban növekvő vállalkozásnak járó díjat. Az Amazon minősített partnere, termékük az Amazonon a kategóriájában legtöbbet értékesített készülék. A cég ma az USA EV töltő piacán a 3. helyet foglalja el.

Elektromos töltők – minden típushoz

Az Optimum Way által kínált elektromos autó töltők kompatibilisek minden, Európában forgalmazott elektromost autóval, legyen szó a tisztán elektromos hajtású (EV) vagy a hibrid gépkocsikról (PHEV).

Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.
Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.
Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.
Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.
Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.Optimum Way elektromos autó töltők EV és PHEV gépkocsikhoz.

Kérdezzen minket!

Az elektromos autók közösségi és otthoni töltéséhez kapcsolódóan számos kérdés merülhet fel Önben is: a jogszabályban rögzített kötelezettségektől a pályázati lehetőségeken át a lehetséges üzleti konstrukciókig minden részlet tisztázásában készséggel válaszolunk kérdéseire.

Hozzuk közösen mozgásba a mindennapokat!